De klank van vallend water

en de weerkaatsing van zonlicht in het staal
Waterornament en brug

Als sluitstuk van een tuinontwerp hebben we een waterornament ontworpen en gemaakt welke beeldbepalend maar tegelijk ook luchtig is. Het ornament versterkt de lengterichting van de vijver en is daarom ook vanuit dezelfde granieten kinderkoppen als de vijverrand opgetrokken. Deze stenen zijn op hun beurt weer verweven met een monolitisch speels stuk beton waarin het stalen waterelement aard.

Het stenen volume dient niet alleen als evenwichtig volume in de tuin of als sokkel voor het stalen waterelement maar ook als zitelement aan de rand van het terras met het waterelement als denkbeeldige leuning. Wanneer je gaat zitten houdt het element de aandacht vast door de detaillering. Zo zijn het mondstuk, roostertje en kraag gedetailleerd in messing vorm gegeven.

De brug is net als het waterornament een onderdeel van het lijnenspel in de tuin. Het maakt dat je rond kunt lopen  en geeft een extra dimensie aan de vijver. Het dek van de brug bestaat uit een rooster om zo het water niet te onderbreken en het geheel luchtig te houden.

De liggers zijn samengestelde liggers om zo de dimensie in het aanzicht optisch te beperken. Door deze geringe dimensies vallen de liggers nauwelijks op wat aansluit bij het rooster en het luchtige karakter. van de brug.

De gebruikte profielen voor de ligger zijn van eenzelfde diameter als het waterelement en beide liggers worden verbonden met een messing staaf wat aansluit bij de vormentaal van het waterelement.

TYPE :
tuinobject
JAAR :
2015
LOCATIE :
Eindhoven (NL)
FORMAAT :
voet 128x96x39 cm, fontein 131x3x52 cm, brug 98x85x7 cm
MATERIALEN :
beton, kinderkoppen, rvs en messing
OPDRACHTGEVER :
particulier
FOTO’S :
Marieke Leussink en Atelier ruimtevouwer

Terug naar ons volledige portfolio
Atelier ruimtevouwer

Gefeliciteerd! Je hebt het einde van onze website gehaald. De eerste stap naar nieuwe ruimtelijkheid is gezet.

Toch nog niet overtuigd? Klik hier op een van de andere pagina's of nieuwsitems.

Ontvang onze nieuwsbrief
Verbinden?