Stadse rust

Modernistische oase in verharde omgeving
Tuinrenovatie Cornelis Dopperstraat

Door de reeds aanwezige onaangename verharding in de tuin in de toch al versteende omgeving ontstond de behoefte en wens naar meer groen.

Veel reeds aanwezig materiaal is hergebruikt. De grote grindtegels zijn voor het grote terras en voor de omkadering van het kleine terras gebruikt. De stoeptegels zijn gebruikt om de muurtjes te metselen. Doordat het een relatief kleine tuin is, is de lijnvoering en bestrating in de lengterichting toegepast om zo de maximale lengte van de tuin te gebruiken en te benadrukken. De kers achterin de tuin moet nog groeien om met zijn rode blad de versteende achtergrond te camoufleren.

Op de foto’s is achtereenvolgens de tuin te zien na een jaar groei, direct na aanleg en voor aanleg.

TYPE : 
achtertuin
JAAR : 
2012
LOCATIE : 
Eindhoven (NL)
OPPERVLAKTE : 
75 m2 
OPDRACHTGEVER : 
particulier
CO-ONTWERPER :
Tuintechnisch bureau Paul de Jong
FOTO’S : 
Atelier ruimtevouwer

Terug naar ons volledige portfolio
Atelier ruimtevouwer

Gefeliciteerd! Je hebt het einde van onze website gehaald. De eerste stap naar nieuwe ruimtelijkheid is gezet.

Toch nog niet overtuigd? Klik hier op een van de andere pagina's of nieuwsitems.

Ontvang onze nieuwsbrief
Verbinden?