Bijzonder gewoon

Zoals een toilet kan zijn
Over het project

Bij ons is de eerste tegel vanaf de dorpel niet vanzelfsprekend een hele. Een lamp hangt niet vanzelfsprekend aan het plafond en de bovenzijde van de ombouw van de stortbak fungeert niet vanzelfsprekend als plank. Als wij een toilet maken doen we het net iets anders.

Het ontwerpen van een toilet bestaat voornamelijk uit onvermijdelijke functionele verplichtingen in een kleine beperkte ruimte. Juist daarom is een toilet een interessante ruimte om vorm te geven. In een kleine ruimte werken we met grote gebaren waardoor de ruimte niet versplintert. Maar waarbij de detaillering belangrijk is om de aandacht niet alleen te vestigen waar je die hebben wilt maar hem ook daar te houden.

Het vertrekpunt voor het ontwerp is een pallet van kleuren, structuren en materialen die op elkaar afgestemd zijn. In dit geval zwart-wittinten in combinatie met hout.
Samen met de belijningen in de tegels houdt dit het geheel rustig en ruimtelijk. Wand- en vloerlijnen sluiten op elkaar aan. De aankleding bestaat vervolgens uit luchtige elementen om de ruimte niet dicht te laten slibben. Alles in overeenstemming met het eerder gekozen pallet.
Het toiletmeubel en handdoekhouder worden hierom ook speciaal ontworpen en worden in een ander portfolioartikel besproken.

We hangen geen louter functionele plafonnière aan het plafond. Onze lichtbron hangt naast de spiegel om zo het licht te krijgen waar we het hebben willen en de lamp als lijn onderdeel uit te laten maken van de minimalistische ruimte.

We maken geen plankje als gevolg van de ombouw van een waterreservoir wat veelal dient voor accessoires of een kaars. We kiezen bewust waar we een plank willen en wat er (daardoor) op komt te staan. Te hoog voor een verdwaalde wc-rol of andere verdwaalde artikelen.
De plank met metalen detail maakt een belangrijk onderdeel uit van de ruimte, net zoals de schuine betegeling van de stortbak dat doet.

Zo maken wij het.
Ogenschijnlijk gewoon, bijzonder.

TYPE :
renovatie toilet
JAAR :
2017
LOCATIE :
Eindhoven (NL)
PROGRAMMA :
toilet
OPPERVLAKTE 
2 m2
MATERIALEN :
hout, metaal, porselijn en keramiek.
OPDRACHTGEVER :
particulier
FOTO’S 
Marieke Leussink en Atelier ruimtevouwer

Terug naar ons volledige portfolio
Atelier ruimtevouwer

Gefeliciteerd! Je hebt het einde van onze website gehaald. De eerste stap naar nieuwe ruimtelijkheid is gezet.

Toch nog niet overtuigd? Klik hier op een van de andere pagina's of nieuwsitems.

Ontvang onze nieuwsbrief
Verbinden?