Extraordinair

Rank, charmant en vol detail
Toiletmeubel

Waar moet een toiletmeubel aan voldoen? Basaal gezien moet deze enkele toiletartikelen (toiletrollen, schoonmaakmiddelen e.d.) kunnen herbergen en is het een drager voor een wasbak. Verder is het wel prettig als deze fraai is. Zeker in een kleine ruimte waar je de tijd hebt alles rustig te bekijken.

Wij maken een meubel waarbij de constructie, met een charmante rankheid vol detail, het uitgangspunt is. En waarbij de her te bergen artikelen onderdeel zijn van de vormgeving.

De constructie bestaat uit 2 omgekeerde u-vormen die het blad en waskom dragen. De verticale lijn van de poten wordt nergens onderbroken. Aan de buitenzijde van de poten zijn links een l- en rechts een kokerprofiel geschroeft waartussen, vanwege het ranke aanzicht, een enkele l-profiel gelast is die de planken en kastje dragen. Deze constructie wordt extra zichtbaar gemaakt door een uitsparing in de tulpenhouten planken te maken die tevens als een soort “vakverdeling” voor de wc-rollen fungeert. Door de onderste plank niet tot de rand van de kast te laten lopen versterkt het speelse karakter.

Het kastje is een mooie tegenhanger van de waskom en (bidet)afvoer en geeft het meubel precies genoeg “body” om toch zijn plaats in de ruimte op te eisen.

Het Tulpenhout is waterwerend door de gebruikte olie en krijgt hierdoor zijn specifieke kleur. Bijenwas over het gezwarte staal geeft het staal een zachte glans en fijne geur. Details als de ornamentenring in de voeten van de poten, nerfrichtingen in het hout en een handdoekrek in eenzelfde stijl maken het helemaal af.

TYPE :
(toon)kast
JAAR :
2017
FORMAAT :
59x31x87 cm
MATERIALEN :
staal en tulpenhout
OPDRACHTGEVER :
particulier
FOTO’S 
Marieke Leussink en Atelier ruimtevouwer
PRIJS :
op aanvraag (maatwerk)

Terug naar ons volledige portfolio
Atelier ruimtevouwer

Gefeliciteerd! Je hebt het einde van onze website gehaald. De eerste stap naar nieuwe ruimtelijkheid is gezet.

Toch nog niet overtuigd? Klik hier op een van de andere pagina's of nieuwsitems.

Ontvang onze nieuwsbrief
Verbinden?