Heldere lijnen

Ritmisch eenvoudig
Aanbouw bijkeuken woonhuis Eindhoven

Door een gedateerde aanbouw met beperkte stahoogte (1,95 meter) en lekkend dak was de vraag deze bijkeuken te moderniseren, zodat niet alleen de hoogte toereikend was, maar er ook plek en aansluiting kwam voor wasmachine, droger en opslag en buiten een overkapt gedeelte voor fietsen kachelhout en vuilnisbakken.

De aanbouw kenmerkt zich door de houten gevelbekleding bestaande uit verticale massief houten robinia planken welke met RVS schroeven in het zicht bevestigd zijn. De blinde deur en het lage maar lange raam zorgen voor een minimale onderbreking van het ritme van de planken. De dakomlijsting bestaat uit een I-ligger welke verzinkt is.

Doordat het gehele dakvlak binnen de hoogte van deze ligger valt krijgt het dak zijn luchtige en zwevende karakter. Het feit dat er verder slechts nog 1 kolom het dakvlak ondersteunt en er een dakraam het dakvlak doorbreekt versterken dit effect. Ook binnen is er een dakraam toegepast voor maximale daglichttoetreding om zo de kleine ruimte toch heel licht te houden.

Fotos van binnen volgen

TYPE : 
aanbouw 
JAAR :
2015
LOCATIE : 
Eindhoven (NL)
PROGRAMMA : 
berging en overkapping
OPPERVLAKTE : 
binnen 5,5 m2, overkapping 6 m2
OPDRACHTGEVER : 
particulier
FOTO’S : 
Atelier ruimtevouwer

Terug naar ons volledige portfolio
Atelier ruimtevouwer

Gefeliciteerd! Je hebt het einde van onze website gehaald. De eerste stap naar nieuwe ruimtelijkheid is gezet.

Toch nog niet overtuigd? Klik hier op een van de andere pagina's of nieuwsitems.

Ontvang onze nieuwsbrief
Verbinden?